По думите ѝ тази коалиция няма идеологически съпоставими нито цели, нито възможности. Тя заключи,

...
По думите ѝ тази коалиция няма идеологически съпоставими нито цели, нито възможности. Тя заключи,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: ГЕРБ винаги е готова за избори

По думите ѝ тази коалиция няма идеологически съпоставими нито цели, нито благоприятни условия.

 

Тя заключи, че дните на това Народно заседание и това държавно управление са преброени

" Въпреки че в този момент ние сме в ролята на съпротива, никога не сме удовлетворени от грубия звук в Народното събрание и отвън него. За страдание, цялото ни общество имаше упования, че следва смяна и друго държание. Такива бяха поръчките на сегашните ръководещи, че следва връщане на парламентаризма и нулева приемливост към корупцията. В последните две седмица този слоган се трансформира в нулева приемливост и обвинявания в корупцията ", съобщи Атанасова.

" Управляващите не можаха да се схванат по тематиката за Украйна и по доста вътрешнополитически тематики. Това, което се случи през последните седмици, сподели единствено на повърхността проблемите, които са имали вътре в коалицията, а те най-често са били свързани с постове, пари и корупционни покупко-продажби ", допълни Десислава Атанасова.

Тя посочи, че скандално е на такава паметна записка от Министерския съвет, министър-председателят да разказва механизма за повдигане на ветото на РСМ.

" Не мога да си показва, че има самочувствието да дефинира дневния ред на обществото по тематика, която обществото и политиците имат консенсус ", каза депутатът от ГЕРБ-СДС.

" Вот на съмнение беше гласуването и отхвърлянето на актуализацията на бюджета във водещата отраслова бюджетна комисия. Какъв по-голям избор на съмнение от това да не се поддържа най-политическият документ, който се внася за следващ път. Ние през три месеца вършим актуализация на бюджета. Това приказва за непросветеност и несправяне на това правителство и финансовият му министър, и за никаква визия какво следва за България - каква ще е инфлацията, по какъв начин ще се преодолеят рецесиите и ценовият потрес. Българската национална банка споделя, че България ще влезе в инфлационна серпантина, а се показва един бюджет, който не е финансово аргументиран, няма никакви средносрочни и дълготрайни параметри - няма тригодишна бюджетна прогноза ", разяснява Атанасова пред Bulgaria ON AIR

Депутатът уточни, че при започване на годината на чуване на антикорупционната комисия в Народното събрание тогавашният ръководител Цацаров е споделил, че се правят инспекции на Рашков за противоречие сред заявените средства и имущество, и тяхното придобиване.

" До момента КПКОНПИ не е направила едно обикновено прессъобщение до каква степен се е стигнало с тези инспекции, какво е открито и какви дейности са подхванати. Законопроектът за КПКОНПИ ще срещне доста съществени рецензии. Бойко Рашков от една година е вътрешен министър и не сме видели битката с корупцията и престъпността да е обоснована с някакви резултати ", заяви Десислава Атанасова.

Тя заключи, че дните на това Народно заседание и това правителство са преброени.

" ГЕРБ винаги е подготвена за избори. Кабинетът на малцинството не е вероятен. Очакваме четирите оставки от " ИТН " да влязат за разискване в Народното събрание, след което Кирил Петков би трябвало да изиска избор на доверие, в случай че счита, че неговото правителство може да оцелее. Ако ли не - дружно с четирите оставки би трябвало да предложи оставката на финансовия министър и несъмнено, най-добре е да предложи оставката на цялото правителство ", завърши депутатът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР